Spel!

Ja det har ju inte blivit så överdrivet mycket spel den senaste tiden då jag jobbar en del nu för att få ihop pengar så att man slipper ta ut pengar från pokerkontot hela tiden. Kan även säga att det står ganska still på 0,25/0,50 och jag ligger ungefär bara 2 inköp upp på mitt spel där. Hade dock en hand som jag spelade för någon dag sen som var lite knepig och som kostade mig en slant.

 Jag höjde med 7,4s från cutoff och fick syn av knappen och bigblind. floppen visade 8,9,10 utan färgdrag. Efter att BB checkar betar jag ut en kontbet. Varpå både knappen och bb synar. Turnen är nu en 6a och det känns ganska ologiskt att någon har en 7a här om inte 77 då?  Men jag checkar här för att motståndaren ska tro att jag är rädd för en 7a och han kan nu tro att han har bäst hand med tex ett set eller kanske 2par. Knappen bettar nu pott vilket är på 13$ och bb foldar. Jag kollar vad han troligen kan ha för händer här och stegen känns jävligt trolig men med vilka händer? Han borde ju ha en hand som 77 eller JQ. Knappen har cirka 30$ bakom och om jag synar här måste jag ju syna river också så då tycker jag att jag lika gärna kan slå om all in här?  Men sen som jag trodde här var ju att motståndaren borde ha stege och J7 känns inte så trolig men däremot JQ och 77 känns troligare. Vilket betyder att jag borde kunna folda här då jag oftast drar till en splitt eller att jag drar dött? Satt och funderade på detta jävligt länge när jag innan jag pushade men jag kunde inte hålla händerna borta från all in knappen och han synade direkt med nöten och vann potten.

Ikväll blir det gymmet och om jag hinner så blir det lite spel innan dess

/ SysteM

Goin up efter en bloggpaus

Har inte skrivit här på ett jävla tag men pokern har gått ganska stabilt nu och jag vinner 5/6 dagar och har precis förflyttat mig upp i nivå till 0,25-0,50 igen. Flyttade upp igen igår och började halvfjaskigt med att vinna ett halvt inköp efter att ha tappat 1 inköp med AJ mot 22 på floppen AJ2. Vet inte om det finns fold där? Och idag trodde jag att jag skulle ha min första förlustdag på nya nivån då jag låg back cirka 1,5 inköp men hämtade sedan upp det och slutade på 1,5 inköp upp istället. Hade då också en del flyt och inget oflyt. Spelade nog halvbra men tycker ofta det är svårt att spela kanonbra poker då man precis gått upp i nivå och plötsligt så har man dubbelt så mycket pengar att riskera. Jag tycker att man ska våga trycka in hela stacken på en bluff om man är konfortabel med insatsen annars får man ta och gå ner. Det kanske är ett bra tips? att för varje nivå man går upp så ska man det första man gör är att göra en jättestor bluff med ett helt inköp för att visa för sig själv att man vågar. Spelade för den delen en rätt dryg pott idag också hemma hos Heide.

6 handed 0,25-0,50 Jag höjer med AJoff från utg+1 till 1,5$. Sb och bb synar och floppen visar 5,6,J utan färgdrag varav det checkas till mig och jag bettar 2/3 av potten ungefär. och bb synar. Turn kommer en 3a om jag inte minns fel och bb checkar och jag checkar bakom för att hålla potten nere. River kommer J och han bettar nu ut 2$ vilket jag ser som väldigt svagt och tycker att han borde ha en hand som 77-10,10 och vill få mig att betala med en hand som AK. Så jag höjer upp till 7,5$ då potten är på 13$ och han steker tiden ut och väljer sedan att slå upp all in för 17$ till vilket jag tycker känns jävligt drygt men det jobbiga är ju också att jag har checkat turnen vilket kan ses som att jag är helt tom och nu bara försöker sno potten på river med min re-raise? Och han kan ju också ha en hand som KJ,QJ här och tro att jag inte har en J och vill få in mer pengar i potten? Svårt att lägga här alltså. Jag väljer efter att ha tänkt timebanken ut och han visar 66 för floppat set. Men tror dock att jag måste spela såhär i längden och får nog helt enkelt se det som en Set up :P

Ett tips till alla också. Blanda inte mussli och filmjölk i en skål och ställ det i kylen i 3-4 timmar och ta sedan ut det för att äta. Sjukligt äckligt!